Tanrı Yanılgısı'nın Yazarı; Richard Dawkins - Ben Stein Röportajı Dawkins'in akıllı tasarım imkanını itiraf ettiği anlar
Posted 28 January 2010 - 02:36 PM
http://tinypic.com/p...p?v=25k6ern&s=6
Ben Stein : İyi günler profesör Dawkins nasılsınız ? Adım Ben Stein. Sizi beklettiğim için özür dilerim
Dawkins : İyiyim teşekkür ederim.
*oturuyorlar
Ben Stein : Kitabınızda yazdığınıza göre Tanrı'nın deli ve yanılmış kişiler tarafından icat edilmiş psikotik bir rahatsızlık olduğunu yazmışsınız.
Richard Dawkins : Hayır böyle birşey söylemedim aslında bundan çok daha iyi birşey söyledim.
Ben Stein : Lütfen ne söylediğinizi bize anlatın.
Richard Dawkins : Pekala , bunu kitabımdan okumak zorundayım.
Ben Stein : Tabi lütfen
Richard Dawkins : Eski ahitin Tanrı'sı tartışmasız en çirkin hayal karakteridir. Kıskançtır ve bundan gurur duyar. Acınası , merhametsiz , adaletsiz bir kontrol manyağıdır. Kana susamış bir etnik temizlikçidir (soykırımcı) , megaloman , katil , ırkçı , homofobik bir kabadayıdır.
Ben Stein : Yani Tanrı hakkında bunları düşünüyorsunuz ?
Dawkins : Evet
Stein : Peki ya insanlar sınırsız sevgi , şevkat , merhamet ve cömertlik sahibi bir Tanrı'ya , bir nevi günümüz modern Tanrı'sına inanıyorsa ? Bunu neden onlar için mahvediyorsunuz ? Neden bunun mutluluğunu duymalarına izin vermiyorsunuz ?
Dawkins : Ben hiç kimse için hiçbir şeyi mahvetmiyorum. Herkesin "isterse" okuyabileceği bir kitap yazdım. Ayrıca ben Tanrı inancını bırakmanın insanı özgürleştiren birşey olduğunu düşünüyorum. Tanrı inancından vaz geçen insanlar büyük bir serbestlik ve rahatlama hissine sahip oluyor
Stein : Size bunu düşündüren şey nedir ? Bu çıkarımı yapmanızı sağlayan şey ?
Dawkins : Bunu söyleyen pek çok mektup aldım
Stein : Dünya üzerine 8 milyar insan yaşıyor Richard kaç mektup aldın ?
Dawkins : Haklısın haklısın tabi ki...
Stein(dış ses) : Dawkins Tanrı'nın olmadığından o kadar emindi ki bunu sayıya dökmesini istedim
Dawkins : Gerçekten bir sayıya dökmek gerekirse %99 var olmadığını düşünüyorum
Stein : Nasıl oluyor da %99 oluyor ? Nereden biliyorsunuz ? Neden %97 değil ? %45 te olabilir değil mi ?
Dawkins : Bir sayı vermemi siz söylediniz , sayı vermek mümkün değil ben sadece fikrimi söyledim ama Tanrı'nın varlığının pek mümkün olmadığını düşünüyorum. Ama kesinlikle %50'nin üzerinde.
Stein : Bunu nereden biliyorsunuz ?
Dawkins : Bilmiyorum sadecek kitabıma bir argüman koydum
Stein : Peki Dünya'da hayatı kim yarattı ?
Dawkins : Kim diyerek bile sorunun cevabını niteliyorsunuz
Stein : Pekala öyleyse Dünya'da hayat nasıl oluştu ?
Dawkins : Oldukça yavaş bir süreçle...
Stein : Peki bu süreç nasıl başladı ?
Dawkins : Kimse nasıl başladığını bilmiyor. Ama olmuş olması gereken olayın nasıl bir olay olduğunu , türünü biliyoruz.
Stein : Nedir ?
Dawkins : İlk kendi kendini eşleyebilen molekül ile
Stein : Peki bu nasıl oluştu ?
Dawkins : Söyledim ya , bilmiyorum
Stein : Yani nasıl oluştuğuyla ilgili hiçbirşey bilmiyorsunuz ?
Dawkins : Evet , hiç kimse bilmiyor.
Stein : Peki ya akıllı tasarım düşüncesi genetik ve evrimdeki bazı boşlukları açıklıyor olsaydı ?
Dawkins : Pekala , şöyle olmuş olabilir. erken zamanlarda evrende Darwinistik anlamlarla evrimleşmiş çok çok gelişmiş bir uygarlık Dünya'da bir canlılık tasarlamış olabilir. Bu bir olasılık , etkileyici bir olasılık. Ve eğer kimyaya ve moleküler biyolojiye bakarsak bunun imzalarını , bir tasarımcının izlerini bulabiliriz. Ama kesinlikle bu uygarlıkta birden bire oluşmuş olamaz mutlaka bir takım rastlantısal olaylar sonucu oluşmuştur.
Ben Stein (dış ses) : Yani Richard Dawkins , akıllı tasarım düşüncesine inanıyordu ama sadece belli tipte bir tasarımcıya karşı çıkıyordu ; Tanrı gibi.
Posted 28 January 2010 - 03:04 PM
kimse evrimi de tanrının yarattığı bir şey olabileceğini düşünmüyor.
neden yaratan bir anda tüm insanlığı yaratmak zorunda olsun ki?
bir anda olmak zorunda mı?
dawkins tasarımın izlerini bulabiliriz dediğinde bile neden kimse bir yaratandan söz etmiyor?
buna rastlantısal demek; inananları suçladıkları ile aynı şey değil mi?
İZAH EDİLEMEYECEK İDDİALARDA BULUNMAK
(rastlantıyı kimse izah edemez; izah edilirse o rastlantı değildir)
SAYGILARIMLA
Bir kez daha düşün bence ...
Ateizm ve Eleştirisi(Diyanet)
Kuranda Çelişki Yoktur
Daha Önce Tartışılmış Bazı Önemli Konular
İslam Hakkında Sorular
Posted 28 January 2010 - 04:33 PM
scorsesse, on Jan 28 2010, 02:36 PM, said:
$imdi abd de ya$amamaktayim ,kuzey avrupa ulkelerinin birinde ya$amaktayim.burada elini sallasan ateiste carpiyor, insanlar bu konuda cok rahatlar.o yuzden bu konuda ahkam kesmek bana du$mez, ancak gorduklerim, okuduklarim ve duyduklarim abddeki ateistlerin ya$aminin her gecen gun daha da zorla$tigi, gun gectikce toplumsal baski ile kar$ila$tiklari, kolluk kuvvetlerinden fiziksel ve psikolojik $iddet gordukleri yonunde.
gecen hafta new yorkda i$ ba$vurusu yapan bir arkada$im " hangi kiliseye devam ediyorsun?" sorusuna " etmiyorum,atiestim" yaniti verdigi icin i$e alinmadi. bunun munferit bir olay oldugunu du$unebilirsiniz, ki maalesef degil. ba$ka bir tanidigim, kimlik kontrolunde turk oldugu goren polisin " musluman misin" sorunsuna" hayir ateistim" diye cevap verince "ahlaktan yoksun bir insanin arabasini ararim ben" lafini yedi. arabasi arandi.
founding fathers in kemikleri sizliyordur herhalde.
not: gelen mesajlar sebebi ile $unu ekleme sebebi duydum. kimlik kontrolu yapilan arkada$,a$iri hiz yuzunden cevrilmi$tir. vize problemi vardir. ve polise yanindaki turk pasaportunu gosterir.mekan oklahomadir. amerikan ehliyetini gosteren adama "dinin ne?" diye biri sorarsa adami ilk bayramda keserler,biliyorum.
http://www.youtube.c...h?v=_vyjbbsp5ps
http://www.youtube.c...h?v=y6peflqucsy
ha ama ulusal parasinin ustunde "in god we trust" yazan bir memlekette neyin ateizmini tartisiyoruz hala, o da ayri konu.
eksi sözlükten ve amerikada yaşıyanlardan alıntıdır.
Posted 28 January 2010 - 05:11 PM
"I say intelligent design , they hear creationism"
"Ben akıllı tasarım diyorum , onlar yaratılışçılık duyuyor."
Yani sıkıntı gerçekten senin belirttiğin gibi duman6kelimeler. İnsanlar bütün "akıllı tasarım" düşüncelerini sanki biz insanlar Dünya'da pof diye bir anda oluşmuş yada yerden mantar gibi insan bitmiş düşünceleriyle karıştırıyorlar. Oysa akıllı tasarım savunucuları kesinlikle evrime karşı değil. Sadece , evrimin rastlantısal bir süreç olduğuna karşı.
This post has been edited by scorsesse: 28 January 2010 - 05:11 PM
Posted 28 January 2010 - 06:15 PM
scorsesse, on Jan 28 2010, 05:11 PM, said:
"I say intelligent design , they hear creationism"
"Ben akıllı tasarım diyorum , onlar yaratılışçılık duyuyor."
Yani sıkıntı gerçekten senin belirttiğin gibi duman6kelimeler. İnsanlar bütün "akıllı tasarım" düşüncelerini sanki biz insanlar Dünya'da pof diye bir anda oluşmuş yada yerden mantar gibi insan bitmiş düşünceleriyle karıştırıyorlar. Oysa akıllı tasarım savunucuları kesinlikle evrime karşı değil. Sadece , evrimin rastlantısal bir süreç olduğuna karşı.
yaratılışçı ayaklarından biri h.y var burda evrime karşı mesela baskı varsa evrime karşı olanlara vardır.ki yaratılışçılıktan kasıtları olanlar (evrimi kabul edenleri kastediyoruz) ve tanrı ol dedi ve homo spiesni yarattılarla aynı kelimeyi kavramı kullanıyorlar. ilk önce birbirlerini ayırmaları gerekli.
Ve ayrılmalılar yoksa tabiki aynı muameleyi görüceklerdir.yaratılışçılık teorisi diye homo spiensi tanrı yarattı evrimle olmadı diyen herkez kavramın içinde yüzüyor.
Posted 29 January 2010 - 07:47 AM
duman6kelimeler, on Jan 28 2010, 03:04 PM, said:
neden yaratan bir anda tüm insanlığı yaratmak zorunda olsun ki?
bir anda olmak zorunda mı?
dawkins tasarımın izlerini bulabiliriz dediğinde bile neden kimse bir yaratandan söz etmiyor?
buna rastlantısal demek; inananları suçladıkları ile aynı şey değil mi?
İZAH EDİLEMEYECEK İDDİALARDA BULUNMAK
(rastlantıyı kimse izah edemez; izah edilirse o rastlantı değildir)
iyide evrim yaradılış olayına ters..sonuctaevrimi tanrı yapmış olsa bile bu durum ilahi dinlerdkeki tarıların yaradılış destanlarına ters düşüyor..
Posted 10 February 2010 - 01:19 PM
popeye, on Jan 29 2010, 07:47 AM, said:
İslamiyet ile evrim teorisi arasında uzlaşmaz bir nokta olduğunu düşünmüyorum.
Evrim Teorisini ise baz aldığımız nokta tamamen bilimsel kaynaklar olmalı.
Başlangıcın nasıl olduğuna cevap aramayan; NE OLDUĞUNU anlatan bilim.
Tesadüfen olmuştur diyen otorite bilim dışıdır.
Nasıl tanrı yapmıştır diyenin bilim dışı olduğu gibi..
Şahsen evrim teorisne inanmıyorum.
Ancak bir gün bu ispatlanırsa da benim için bir yıkım olmayack.
Aynı bu konu başka bir başlıkta daha tartışılıyor.
Saygılarımla...
SAYGILARIMLA
Kuranda Çelişki Yoktur
İslam Hakkında Sorular
Posted 11 February 2010 - 02:03 PM
Bu konunun açılmasına sebep olan videoya hazır yazılmış alt yazıları ekleyecek ve bize bu şekilde sunacak teknik yeterliliği olan arkadaş olsa minnettar olurum.
Zira pek çok yerde yankı bulan Tanrı yanlıgısı kitabının yazarının şu cümlesi oldukça önemli;
...Ve eğer kimyaya ve moleküler biyolojiye bakarsak bunun imzalarını , bir tasarımcının izlerini bulabiliriz...
gerçi asla tanrı değiiiil
kesin bir yerde rastlantı vaaaaarr
diyerek tabusuna bağlı kalmayı seçmiştir ama yine de Uzaylılar tarafından bile kasıtlı bir var oluş sürecimizden bahsetmiş olması önemlidir.
Saygılarımla...
(Eğer alt yazı eklenirse gerçekten büyük bir yardım olur . teşekkürler)
SAYGILARIMLA
Kuranda Çelişki Yoktur
İslam Hakkında Sorular
Posted 12 February 2010 - 02:08 PM
Eğer dawkins tesadüf demiyorsa bu onun gerçekten bilim adına bir şeyler yaptığını gösterir.
Bu konuda onu tebrik ediyorum.
Ancak Tanrı Yanılgısı gibi bir kitap yazmaktaki amaç sadece MADDİ ve POPÜLER olma amacı taşır.
Zira kitap bilimsel çalışmalar prosedürü ile oluşturulmamıştır.
Öyle olsa bir bilismel dergide yayınlayabilir ve dünyayı yerinden oynatabilirdi.
Gerçek bilim 'İlk başlangıç nasıl oldu o zaman?' sorusuna 'Bilmiyorum' diyendir.
Tesadüf tesadüf diye yırtınanlar 3.sınıf ateizm temsilcilerinden başkaları değildir.
Saygılarımla...
SAYGILARIMLA
Kuranda Çelişki Yoktur
İslam Hakkında Sorular
Posted 12 February 2010 - 05:41 PM
bunlar gibi onlarca kanun.ama tüm kanunlar her yerde aynı sekildedir.herhalde tüm maddeler aynı anda aynı sekilde tesadüfi olarak bu kanunları yapmışlar
Posted 14 March 2010 - 01:01 AM
SAYGILARIMLA
Kuranda Çelişki Yoktur
İslam Hakkında Sorular
Posted 14 March 2010 - 10:22 AM
Eğer dawkins tesadüf demiyorsa bu onun gerçekten bilim adına bir şeyler yaptığını gösterir.
Bu konuda onu tebrik ediyorum.
Kimse sizin anladığınız şekilde tesadüfe inanmıyor zaten. Richard Dawkins de bunu anlatmış. Henüz ilk "kopyalayıcılar"ın nasıl oluştuğunu bilmiyoruz, çalışmalar var, ama 4 milyar yıl önceki ilkel çorbada tam olarak hangi şartların oluştuğunu incelemek çok zor, proteinlerin sentezlenebildiğini biliyoruz, ilk hücrenin nasıl oluşabileceğini biliyoruz ama henüz bu tekrarlanamadı, bir gün yapılabilir, yapılmayabilir de. Ama ilk kopyalayıcı oluştuktan sonraki aşamala, yani doğal seçilim ile evrim biliniyor, incelendi, gözlemlendi, bunun mekanizmaları ortaya çıkarıldı, burada mutasyonlar haricinde hiç birşey tesadüf değil. Mutasyonlar da oluyor işte, olmasının kimyasal ve fiziksel gerekçeleri var, tesadüf değil .
Zira kitap bilimsel çalışmalar prosedürü ile oluşturulmamıştır. Öyle olsa bir bilismel dergide yayınlayabilir ve dünyayı yerinden oynatabilirdi.
Tanrı yanılgısı elbette ki bilimsel bir yayın değil, ama bu onun değerini düşürmez, Amerika'da bile bestseller oldu. Avrupa'da, İngiltere'de zaten öyle
Gerçek bilim bu soruya henüz "araştırıyoruz" diyor.
Tesadüf tesadüf diye yırtınanlar 4. sınıf bilgisiz ve çarpıtmacı dincilerden başkası değildir, bilim insanları veya ateistler değil.
Posted 14 March 2010 - 11:53 PM
Cinali, on 14 March 2010 - 10:22 AM, said:
1-mutasyonlar haricinde hiç birşey tesadüf değil
bunun anlamını düşünün.
düşündünüz mü?
2-olmasının kimyasal ve fiziksel gerekçeleri var,tesadüf değil
şimdi de bunu düşünün.
daha dakika 1 gol 1 Cinali. bu ne tezat?
ayrıca,
burada evrim tartışmayalım. evrim ile ilgili haddinden fazla başlık var zaten.
Saygılarımla..
SAYGILARIMLA
Kuranda Çelişki Yoktur
İslam Hakkında Sorular
Posted 12 May 2010 - 08:30 AM
duman6kelimeler, on 15 March 2010 - 12:53 AM, said:
1-mutasyonlar haricinde hiç birşey tesadüf değil
bunun anlamını düşünün.
düşündünüz mü?
2-olmasının kimyasal ve fiziksel gerekçeleri var,tesadüf değil
şimdi de bunu düşünün.
daha dakika 1 gol 1 Cinali. bu ne tezat?
ayrıca,
burada evrim tartışmayalım. evrim ile ilgili haddinden fazla başlık var zaten.
Saygılarımla..
Öyle patlak patlak bakma...
Mutasyonların gerçekleşmesinin fiziksel, kimyasal ve biyolojik sebepleri var. Mutasyonların gerçekleşemesi tesadüf değil.
Ancak Mutasyonun hangi genlerde gerçekleşeceği veya nasıl bir mutasyon olacağı ise olasılıklar dahilinde rastgele.
Posted 02 June 2010 - 04:48 PM
palipleten, on 11 February 2010 - 05:55 PM, said:
hepsi birgün pişman olacaklar
Mustafa Kemal ATATÜRK
Posted 16 July 2010 - 10:05 PM
Bu tür şeyleri izlerken yada ararken kişilere bakmam. Ama o belgeseli ararken bir kaç forumda bu adamın ismi ile karşılaştım.
Bana göre yapılacak en büyük hata Yaratcı var mıdır yok mudur sorusunu araştıran bir kişinin taraflı olmasıdır.
Bu kişi Yaratıcı var mıdır yok muduru araştırıken yaratıcıının var olmadığını kanıtlamak üzere yola çıkmamalıdır.
Bu kişi yaratıcı var mıdır yok muduru araştırırken yaratıcının var olduğunu kanıtlamak üzere de yola çıkmamalıdır.
her iki ön kabul ile de hareket ederseniz, kanıt bulmakta zorlanmazsınız.
Bu da felsefenin en temel iki kuralı olan tarafsızlık ve samimiyet kurallarına aykırıdır.
This post has been edited by oQQo: 16 July 2010 - 10:08 PM
Posted 10 August 2010 - 03:33 PM
"Bu saçmalıkları yuttuğunuz gibi, yaymanızı anlayamıyorum. söz konusu video, Ben STEIN denen, evrimin akışkanlar mekaniği, yer çekimi, termodinamik, hayatın başlangıcı gibi konuları açıklayamadığını! söyleyen ama evrimin bu konularla alakası olmadığını bilmeyen kara cahil bir geri zekalının Expelled[1] adlı filminden alıntıdır. Bu görüşmede yine Dawkins'e baştan gerçek niyetler söylenmemiş, yaratılışçı oldukları gizlenmiştir. Adamcağız görüştüğü insanların yalancı ve iki yüzlü olduklarını görüşmelerin ortasında öğrendiği için zaman zaman şaşırıyor tabi.
Konu şu: Stein geri zekalısı Dawkins'e Akıllı Tasarım hayatın başlangıcını açıklmaz mı diye sorar, Dawkins de, Akıllı Tasarımla, Dünya'daki hayatın uzaydan geldiğini önermenin aynı saçmalık olacağını, çünkü ikisinin de "tasarımcı"nın nereden geldiğini açıklayamadığını ve bilimsel olamayacağını söyler.
Ve akıl almaz şekilde, bu ifade "Dawkins yaşamın uzaylılılar tarafından başlatıldığını söylüyor" şeklinde çarpıtılıyor. Yuh!
Yaratılışıçı, Akıllı Tasarımcı, her ne haltsanız, utanın kendinizden! Aczinizi göstermektesiniz. Belden aşağı vurmaktan başka yapabilceğiniz bir şey kalmadı anlaşılan..."

Sign In
Register
Help
MultiQuote