Ilk Insan Dünyaya Nasıl Geldi
Posted 04 February 2010 - 09:02 PM
ilk insan nasıl dünyaya geldi?
'Tanrı Adem ve Havva'yı yarattıilk insan nasıl dünyaya geldi? çocukları oldu ve insanoğlu yeryüzüne yayılmaya başladı yavrum' diye izah etmiş annesi..
Birkaç gün sonra küçük kız aynı soruyu babasına sormuş..
'Binlerce yıl önce maymunlar vardı' demiş babasıilk insan nasıl dünyaya geldi? 'Bizler de evrim geçirerek onlardan türedik..'
Farklı iki cevaptan aklı karışan kız annesine gidip 'Nasıl olur anne' demiş 'Sen bana insanın Tanrı tarafından yaratıldığınıilk insan nasıl dünyaya geldi? babam da maymunlardan geldiğini söylüyor.. Karıştırıyorum..'
'Karıştırıcak bir şey yok' demiş annesi gülerekilk insan nasıl dünyaya geldi?
'Ben sana kendi ailemin geçmişini anlattım. Baban da kendi ailesininkini anlatmışilk insan nasıl dünyaya geldi? bir tanem..!'
Posted 04 February 2010 - 09:24 PM
palipleten, on Feb 4 2010, 09:02 PM, said:
ilk insan nasıl dünyaya geldi?
'Tanrı Adem ve Havva'yı yarattıilk insan nasıl dünyaya geldi? çocukları oldu ve insanoğlu yeryüzüne yayılmaya başladı yavrum' diye izah etmiş annesi..
Birkaç gün sonra küçük kız aynı soruyu babasına sormuş..
'Binlerce yıl önce maymunlar vardı' demiş babasıilk insan nasıl dünyaya geldi? 'Bizler de evrim geçirerek onlardan türedik..'
Farklı iki cevaptan aklı karışan kız annesine gidip 'Nasıl olur anne' demiş 'Sen bana insanın Tanrı tarafından yaratıldığınıilk insan nasıl dünyaya geldi? babam da maymunlardan geldiğini söylüyor.. Karıştırıyorum..'
'Karıştırıcak bir şey yok' demiş annesi gülerekilk insan nasıl dünyaya geldi?
'Ben sana kendi ailemin geçmişini anlattım. Baban da kendi ailesininkini anlatmışilk insan nasıl dünyaya geldi? bir tanem..!'
Fıkrayı uyduran kadar Anne de şunları söyleyemeyecek kadar cahilmiş.
1- Baban doğru söylemiyor yavrum insanlar maymundan değil neanderthal insanlar tarafından evrilmişler. Maymunla neanderthal insanlar arasında milyonlarca yıl ve onlarca tür var.
2- Bizim aile de "çamur insan" olduğumuzu söyler.
İşte yavrum bir Neanderthal insan tasviri.
Posted 05 February 2010 - 10:13 PM
neandarthallar 30 bin yıl önce yok olmuş..bu arada nenadarthalalrın dna dizilişleri falan çözülmüş.. muhtemeln kıl mlı ne varsa ordan bulmuşlardır... zaten hırvatissdanda bile 3 tane neandarhal fosili bulunmuş.. arastırmacılarda burdan yola cıkmışlar.. baya ilginç seyler..
Posted 05 February 2010 - 10:25 PM
popeye, on Feb 5 2010, 09:13 PM, said:
neandarthallar 30 bin yıl önce yok olmuş..bu arada nenadarthalalrın dna dizilişleri falan çözülmüş.. muhtemeln kıl mlı ne varsa ordan bulmuşlardır... zaten hırvatissdanda bile 3 tane neandarhal fosili bulunmuş.. arastırmacılarda burdan yola cıkmışlar.. baya ilginç seyler..
gen teknolojisi okadar ilerlemiş değil henüz hangi genin kıl çıkarttığını henüz tam bilmiyoruz. kaldı ki bu resmin çizildiği zamanı düşünürsek (yıllardır bu resimleri görüyoruz) insanların kromozomlardan falan haberi yoktu...
hadi onu geçtimde o elindeki şey nereden gelmiş?
This post has been edited by dervish: 05 February 2010 - 10:26 PM
Posted 07 February 2010 - 04:36 PM
dervish, on Feb 5 2010, 10:25 PM, said:
hadi onu geçtimde o elindeki şey nereden gelmiş?
aynen...su anda ulaştığımız bilim seviyesi bir dna dan bir canlıyı A dan Z ye tasvir edemez.tasvir edip bunu SÖZDE bilimsek dergilerde bilimsel bir seymiş gibi halka lanse ederlerse buna resmen SAHTEKARLIK derler
Posted 07 February 2010 - 05:14 PM
palipleten, on Feb 7 2010, 04:36 PM, said:
Olayı abartmayalım. Bilime çamur atın da nasıl olursa olsun. Ben veya resimi yapan bunun bilimsel bir bulgu olduğunumu söyledik. Sadece tasvir denildi.
Kaldıki böyle şeyler iskelete bilgi sayarlarca giydiriliyor. Neanderthal iskeletler net'de incelenirse alın kısımları basık olduğu gözükür.
Posted 08 February 2010 - 12:29 AM
palipleten, on Feb 5 2010, 10:19 PM, said:
100 milyonlarca yıllık kemikler duruyor ve sen bir kılın mı 30 bin yıl sağlam kalabilmesine sasıyorsun..
göz rengini cilt rengini nasıl biliyorlar yada bu sekli bilimsel mi ciziyorlar orasını bilmiyorum..
ama dünkü gazetede bir dinazor kusun renklerini çözümledikleri ve resmini çizdiklerini söylediler..
resminide koymuşlar zaten..birde ben zamanında 10 yıl falan öncesi oluyor yani..dinazor dergileri alırdım..orda bir kııllı yarı kuş yarı dinazor türünü bulmuslardı.. yani adamlar baya derin calışıyolar..
çizim gercekmi yoksa öylesine tasirmi bimiyorum..ama bilbilmeleride normaldir..
aklıam gelmişken ilgin. bir bilgi daha yazayım.. nesli tükenmiş olan bir dağ keçisini dna ları yardımıyla yeniden canlandırmayı basardılar..ama sadece 8 dk hayatta kalabilmiş..
belki torunlarımız falan juraasic parkı görürler yani..
Posted 08 February 2010 - 12:58 AM
Öyle ya da böyle gelecek 100 sene içinde DNA teknoloji ve gen kodlarının tamamı çözülmüş olacak. Hangi canlılardan evrimleştiğimizi göstermek için DNA'dan daha güçlü bir araç olamaz.
Siz maymun fosillerine takılmayın, parçaları birleştirerek 3 boyutlu canlıları modellemek mümkün, görüntü tamamen aynı mı olur? Hayır. Peki, elinizde daha iyi bir metod var mı? Yoksa bunu neden yapmayalım?
İlk canlıya çok yakın olduğu düşünülen Prion'lar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Virüsler ve prionlar canlı değiller, ama cansız DNA molekülü ile çoğalabiliyorlar, kopyalanabiliyorlar, evrim geçiriyorlar. Bunlar gözlemlendi.
Bunları tartışmaya devam edin, ama okumayı da ihmal etmeyin, atezit olmanız da şart değil
Posted 08 February 2010 - 01:19 AM
ay dünyadan her yıl 3,5 cm uzaklaşıyor.bunuda hesaplarsak ay ilk oluştuğunda(burası tam bir muamma) dünyaya uzaklığı 24000 km idi.bu rakam demek çok büyük gelgitlerin yaşanması demekitr.günümüzde bu gelgitler ayın uzaklığı itibarı ile ilk oluşumundakilerle kıyaslanamayacak kadar küçüktür.buna göre çok hızlı bir şekilde okyanus tabanında ilk canlı(hücre,bakteri vs) oluşur.ve bu yaklaşıp dünyanın yaşının 1,5 milyar olduğu zamana eşdeğerdir.buraya kadar olan bölümde ayın sayesinde tesadüfen ilk canlı oluşmuştur.yani atalar(!)ımız.tesadüfler bununlada bitmemiştir.sonrasında bu canlılardan evrimleşerek primatlara oradan bilmem ne homolara oradanda bugünlere gelmişiz.
asıl can alıcı soru burdan sonrası.bundan sonra ne olacak?yani bundan bilmem kaçmilyon yada milyar yıl sonra ne olacak insan denen yaratık?tesadüf bu ya bu tesadüflere bağlı olarak başka tesadüflerde cereyan edecek!sonuç koca bir muamma!bilinmiyor.
Posted 08 February 2010 - 12:10 PM
popeye, on Feb 7 2010, 10:29 PM, said:
ama dünkü gazetede bir dinazor kusun renklerini çözümledikleri ve resmini çizdiklerini söylediler..
resminide koymuşlar zaten..birde ben zamanında 10 yıl falan öncesi oluyor yani..dinazor dergileri alırdım..orda bir kııllı yarı kuş yarı dinazor türünü bulmuslardı.. yani adamlar baya derin calışıyolar..
çizim gercekmi yoksa öylesine tasirmi bimiyorum..ama bilbilmeleride normaldir..
bu tür şeyler dünkü gazetelerden yada on yıl önce alınan çocuk dergileri ile öğrenilcek şeyler değil. bu tür resimleri yıllarıdır çiziyorlar. sonra resimlere bakıp "hımm bunlar böyleymiş" dedirtiyorlar insana. çünkü insan gördüğüne inanır. sizede bu hayal kahramanlarını taaa çocukluktan böyle dinozor dergileri ile göstererek inandırıyorlar. sonra büyüyünce böyle hala var sanıyorsunuz..
Cinali, on Feb 7 2010, 10:58 PM, said:
Siz maymun fosillerine takılmayın, parçaları birleştirerek 3 boyutlu canlıları modellemek mümkün, görüntü tamamen aynı mı olur? Hayır. Peki, elinizde daha iyi bir metod var mı? Yoksa bunu neden yapmayalım?
Bunları tartışmaya devam edin, ama okumayı da ihmal etmeyin, atezit olmanız da şart değil
yüz yıl sonra çözülmüş dna analiziden şimdi bu dnalardan hayvanın neresinde kıl çıktığını anlıyoruz. bir yüz yıl geçsin bakalım o zaman anlarız kılların yerini.. o zamana yetişirsen görürsün
parçaları birleştirerek bir şeyler elde edilir. o büyük bilimsel fiyasko neydi onların adı. hani maymun kafatasına domuz çenesi takmışlardı. isimlerini hatırlamadım şimdi. onların bulduğu bu büyük fiyasko ile ne resimler çizmişlerdi. bu yine bişey değil hatta bir bir diş ile bir aile resmi bile çizebiliyorlar. e insan gördüğüne inanıyor. yada inanmak istedğine biraz hayal gücüde katılınca ne resimler ne resimler.
sadebiri, on Feb 7 2010, 11:19 PM, said:
ay dünyadan her yıl 3,5 cm uzaklaşıyor.bunuda hesaplarsak ay ilk oluştuğunda(burası tam bir muamma) dünyaya uzaklığı 24000 km idi.bu rakam demek çok büyük gelgitlerin yaşanması demekitr.günümüzde bu gelgitler ayın uzaklığı itibarı ile ilk oluşumundakilerle kıyaslanamayacak kadar küçüktür.buna göre çok hızlı bir şekilde okyanus tabanında ilk canlı(hücre,bakteri vs) oluşur.ve bu yaklaşıp dünyanın yaşının 1,5 milyar olduğu zamana eşdeğerdir.buraya kadar olan bölümde ayın sayesinde tesadüfen ilk canlı oluşmuştur.yani atalar(!)ımız.tesadüfler bununlada bitmemiştir.sonrasında bu canlılardan evrimleşerek primatlara oradan bilmem ne homolara oradanda bugünlere gelmişiz.
asıl can alıcı soru burdan sonrası.bundan sonra ne olacak?yani bundan bilmem kaçmilyon yada milyar yıl sonra ne olacak insan denen yaratık?tesadüf bu ya bu tesadüflere bağlı olarak başka tesadüflerde cereyan edecek!sonuç koca bir muamma!bilinmiyor.
ay şimdi dünyadan uzaklaşıyorda (bu cm değil mm olacak bildiğim kadarıyla) bundan 1 milyar yıl önce yakınlaşmadığının kesin bir kanıtı varmı.? hadi gelgitlere gelelim bu gelgitlerde nasıl bir canlı yaşaya bilir su bir oraya bir buraya götürür durur hayvancağızı. yaşanmaz bu dünyada deyim alır gider başını.
sen bence boş ver milyar yıl sonrasınıda 60 yıl sonra gireceğimiz toprak altını düşün.
Posted 08 February 2010 - 02:36 PM
bu tür şeyler dünkü gazetelerden yada on yıl önce alınan çocuk dergileri ile öğrenilcek şeyler değil. bu tür resimleri yıllarıdır çiziyorlar. sonra resimlere bakıp "hımm bunlar böyleymiş" dedirtiyorlar insana. çünkü insan gördüğüne inanır. sizede bu hayal kahramanlarını taaa çocukluktan böyle dinozor dergileri ile göstererek inandırıyorlar. sonra büyüyünce böyle hala var sanıyorsunuz
aldığım dergi cocuk dergisi değil bilimsel bir derygiygi..bilim teknik dergisi gibi.. ben o zamanlar cocuktum.. dinazorlar ilgimi cektiği için alırıdm..yine otoabil dergiside alırıdım cocukkken..
yani he bilimsel calışmanın altında ideolojik birseyler aramayın..
ayrıca dinazorların rengi yanlış olsa yada uydursalar ne olack..dinazorların varlığı belli..umarım bunada yalan demiyorsundur..
Posted 09 February 2010 - 03:31 AM
sadebiri, on Feb 8 2010, 01:19 AM, said:
Ay gelgit yapmış ilk hücre doğmuş sonra mükemmel İnsan Doğmuş vay canına... Peki nasıl bir tesadüftür ki Canlılarda görmesi için gözler duyması için kulaklar tatması için ağız, çiğnemesi için dişler koklaması için burun gibi muzzam bir sitstem oluşmuş ?
Peki Şu Kalp ?? Nasıl Ritim Tutuyor. Kim Ona o Ritmi Öğretti Daha Az Şiddetle Atsa Yaşayamayız...
Peki o Muazzam Gözü Demeyim hadi Onu Koruyan Şu Kapakcıkları Söyle bari ya Odamı Ay'dan oldu be...
Bu Nasıl bir Hücredir ki Kulaktaki Farklı işlev Görüyor Dildeki Farklı Gözdeki Farklı Miğdedeki Farklı... Ulan Konuştucaksın illa S..çarken bile Mucize Olan o muazzam Sindirim sistemindemi Gelip Giden Ay Sayensinde oldu ?
Hadi İnsan Tesadüfen Gelgitle Gelen Hücreden Tesadüfen oluştu. Onun Tam Yaşaması İçin Dizayn Edilen Şu Dünyadaki Ağacı, Suyu, Meyvesi.... Ozan Tabakası Dünyanın Eğimi Güneşin Yakınlığı Ay ile Yörünge Halinde Olması Dünyanın Sürekli Kendi Etrafında Dönmesi Gibi Sistemlerdemi Tesadüf Olmuş Bu Kadar Mucizeyi Görmeyecek Kadar Körmüsün ?
Komik Gel Gitle Olan Basit Bir Hücreyi (sence) Bugün Milyonlarca İnsan Bir araya Gelse Sıfırdan yoktan var edemiyor...
Bakara Süresi 24
وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Posted 09 February 2010 - 07:49 AM
dervish, on Feb 8 2010, 12:10 PM, said:
Tasvire karşı çıkanlara bakın...
İnsanlara inançlar da taa çocukluktan empoze ediliyor. Tıpkı yukardaki tasvir örneği gibi. Yüz çeşit uydurma dini bırakamıyorlar taaki ölene dek. Ölünce bırakıyor ama ne fayda...
Ama bir fark var. Yukardaki tasvirde, bulunan gerçekler canlandırılıyor. Bulunan iskelete deri giydirilmiş. Görünüm elde edilmiş. Mesela alın daha basık, vücut daha eğik vs.
Ama diğer dini tasvirlerin hiç birinin ispatı yok. Neyi bulunmuş, ispatlanmış. Hepsi uydurma.
Posted 09 February 2010 - 10:51 AM
popeye, on Feb 8 2010, 01:36 PM, said:
bu tür şeyler dünkü gazetelerden yada on yıl önce alınan çocuk dergileri ile öğrenilcek şeyler değil. bu tür resimleri yıllarıdır çiziyorlar. sonra resimlere bakıp "hımm bunlar böyleymiş" dedirtiyorlar insana. çünkü insan gördüğüne inanır. sizede bu hayal kahramanlarını taaa çocukluktan böyle dinozor dergileri ile göstererek inandırıyorlar. sonra büyüyünce böyle hala var sanıyorsunuz
aldığım dergi cocuk dergisi değil bilimsel bir derygiygi..bilim teknik dergisi gibi.. ben o zamanlar cocuktum.. dinazorlar ilgimi cektiği için alırıdm..yine otoabil dergiside alırıdım cocukkken..
yani he bilimsel calışmanın altında ideolojik birseyler aramayın..
ayrıca dinazorların rengi yanlış olsa yada uydursalar ne olack..dinazorların varlığı belli..umarım bunada yalan demiyorsundur..
yok çocukken böyle dergileri bizde alırdık o vakitler bütün çocukların hoşuna gider merak eder bu normal. ama bir dişten yola çıkarak koca bir resim çizmek bence çok bilimsel değil bu ahlaki değil. dediğin gibi dinoların renkleri çok önemli değil ama siz bundan evrimleştiniz diye zeki bakışlı omurları yarı düz yarı kıllı maymun resimleri pek fazla önemli. özellikle çocukluk döneminde. çünkü insan gördüğüne inanır özellikle o zamanda. bu hayal kahramanlarını gerçek sanır bir süre sonra.
Aforizma, on Feb 9 2010, 06:49 AM, said:
İnsanlara inançlar da taa çocukluktan empoze ediliyor. Tıpkı yukardaki tasvir örneği gibi. Yüz çeşit uydurma dini bırakamıyorlar taaki ölene dek. Ölünce bırakıyor ama ne fayda...
Ama bir fark var. Yukardaki tasvirde, bulunan gerçekler canlandırılıyor. Bulunan iskelete deri giydirilmiş. Görünüm elde edilmiş. Mesela alın daha basık, vücut daha eğik vs.
Ama diğer dini tasvirlerin hiç birinin ispatı yok. Neyi bulunmuş, ispatlanmış. Hepsi uydurma.
inanç dediğimiz şey çocuklukta aşılanır doğru aynı size o zamanın bilimsel çocuk dergilerinde evrimleştiğimiz masalları empoze edildiği gibi.
ama inanç yada iman pek akıl işi değildir. çünkü akıl bu dünya ile sınırlıdır. sınırsız sonsuz bişeye, bu dünya ile sınırlı olan bir şey ile yani akıl ile iman edilmez. iman etmeye çalışırsan mutlaka eksik olur. o yüzden senin aklının alabileceği bir şekilde ıspatıda yoktur bunların. ispat ararsan bulursun ayrı mesele ama inanç farklı bişeydir. ve buradaki ateistlerin hatta bütün ateisterin sorunuda budur zaten...
This post has been edited by dervish: 09 February 2010 - 10:54 AM
Posted 09 February 2010 - 11:08 AM
dervish, on Feb 9 2010, 10:51 AM, said:
Rad 19; Allahtan indirileni ancak akıl sahipleri anlar.
Muhammed'in Allah adına konuştuğu gibi, sizler de aynı geleneği sürdürüp Allah adına konuşuyorsunuz. Bazen de bilmeden tersini söyleyerek. Anadan babadan ne duymuşsanız.
Posted 09 February 2010 - 11:37 AM
İlahiyatçıların ''taklidi imandan daha faziletli olan sorgulayıcı imandır''dediklerini anımsatırım bundan şu anlamı çıkarmalıyız dinimizi ana-babadan duyduğumuz şekli ile değil kendimiz okuyup araştırarak bu aradada öğrendiklerimizi akıl süzgecinden geçirerek imanımızı güçlendirmeliyiz.
saygı görmek istiyorsak
saygı göstermeliyiz
Posted 09 February 2010 - 03:50 PM
KarabasaN, on Feb 9 2010, 03:31 AM, said:
Peki Şu Kalp ?? Nasıl Ritim Tutuyor. Kim Ona o Ritmi Öğretti Daha Az Şiddetle Atsa Yaşayamayız...
Peki o Muazzam Gözü Demeyim hadi Onu Koruyan Şu Kapakcıkları Söyle bari ya Odamı Ay'dan oldu be...
Bu Nasıl bir Hücredir ki Kulaktaki Farklı işlev Görüyor Dildeki Farklı Gözdeki Farklı Miğdedeki Farklı... Ulan Konuştucaksın illa S..çarken bile Mucize Olan o muazzam Sindirim sistemindemi Gelip Giden Ay Sayensinde oldu ?
Hadi İnsan Tesadüfen Gelgitle Gelen Hücreden Tesadüfen oluştu. Onun Tam Yaşaması İçin Dizayn Edilen Şu Dünyadaki Ağacı, Suyu, Meyvesi.... Ozan Tabakası Dünyanın Eğimi Güneşin Yakınlığı Ay ile Yörünge Halinde Olması Dünyanın Sürekli Kendi Etrafında Dönmesi Gibi Sistemlerdemi Tesadüf Olmuş Bu Kadar Mucizeyi Görmeyecek Kadar Körmüsün ?
Komik Gel Gitle Olan Basit Bir Hücreyi (sence) Bugün Milyonlarca İnsan Bir araya Gelse Sıfırdan yoktan var edemiyor...
sevgili dostum;
ben bu alintıladığın yazımı bilimsel verilerden elde edip yazdım.yani ne kadar bilimsel olabilirliği tartışılsın diye.yanlış anlamışsın beni.bunları ben savunmuyorum.meteryaller savunuyor.bende atıfta bulundum onlara.senin sorduklarını kısaca bende sordum zaten.sonra ne olacağız.?
Posted 09 February 2010 - 05:55 PM
Aforizma, on Feb 9 2010, 09:08 AM, said:
Muhammed'in Allah adına konuştuğu gibi, sizler de aynı geleneği sürdürüp Allah adına konuşuyorsunuz. Bazen de bilmeden tersini söyleyerek. Anadan babadan ne duymuşsanız.
o kadar şey yazmışın içinden bir cümleyi cımbız ile seçmiş ona cevaplar yazmışsın kendince. cümlenin devamınıda okursan aslında birazdan bahsedeceğim iki ayette bahsedilen akıl dan bahsettiğimi anlarsın.
şimdi yine sana iki ayet.
Bakara
(164) Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, insanlara yarar şeylerle denizde akan gemide, Allah'ın yukarıdan bir su indirip onunla toprağı ölmüşken diriltmesinde, üzerinde deprenen hayvanları yaymasında, rüzgarları değiştirmesinde, gökle yer arasında boyun eğmiş bulutta akıllı olan bir topluluk için elbette Allah'ın birliğine deliller vardır.
Al-i İmran
(190) Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri için elbette ibretler vardır.
anlamadıysan daha detaylı anlatarım sonra.....
ve ayrıca hak birdir. elhamdulillah ne dediğinide biliyoruz. ne demek istediğinide
This post has been edited by dervish: 09 February 2010 - 05:58 PM

Sign In
Register
Help

MultiQuote